Ilustrativna slika koja prenosi suštinu proračuna i troškova za putovanje na Tajland. Slika predstavlja blog-objavu 'Koliko košta putovanje na Tajland?' Vizualni prikaz sažima različite elemente, uključujući smeštaj, lokalnu kuhinju, prevoz i kulturna iskustva, nudeći čitaocima vizualni uvid u troškove povezane sa putovanjem na Tajland.

Koliko košta putovanje na Tajland?Koliko košta putovanje na Tajland?

Koliko košta putovanje na Tajland?

Izračunajmo: Koliko košta da se otputuje na Tajland?

Tajland, sa svojom bogatom kulturnom tapiserijom, netaknutim plažama i živahnim gradovima, privlačan je raj za putnike. Bilo da planirate povoljnu avanturu u bekpeking stilu ili da odsednete u luksuznom odmaralištu, razumevanje troškova putovanja na Tajland presudno je za besprekorno i ugodno iskustvo. Zaronimo u različite aspekte koji doprinose ukupnim troškovima i otkrijmo kako se može izračunati unapred koliko bi trebalo izdvojiti za vaš beg iz snova na Tajland.

Sadržaj

Letovi: gde sve počinje

Trošak vašeg putovanja na Tajland počinje cenom vašeg leta. Cene avio karata mogu značajno varirati u zavisnosti od faktora kao što su vreme rezervacije leta, avio prevoznik i grad polaska i dolaska. Kako biste obezbedili najbolje ponude, pokušajte da rezervišete let što ranije, budite fleksibilni sa datumima putovanja i istražite različite avio prevoznike i trase putovanja.

Možete rezervisati povoljne avio karte za Tajland OVDE.

Zadivljujući pogled kroz prozor letećeg aviona, koji simbolizuje iščekivanje i uzbuđenje putovanja. Slika se nalazi u blog-objavi pod naslovom 'Koliko košta putovanje na Tajland?' Slika prikazuje aspekt putovanja, pozivajući čitaoce da istraže troškove povezane sa putovanjem na Tajland i dajući osećaj avanture koja ih čeka.

Na slici: Pogled na zalazak Sunca kroz prozor aviona
slika od: Eva Darron@Unsplash

Smeštaj: od hostela do luksuznih odmarališta

Tajland nudi širok raspon mogućnosti smeštaja za svaki budžet. Evo grubog pregleda raspona cena samo da dobijete predstavu:

 • Idealno za putnike koji imaju tanak budžet:
  Hosteli i pansioni, u kojima se noćenje kreće u rasponu od 10 EUR do 30 EUR po noćenju.
 • Idealno za one koji žele više od osnovnog smeštaja, ali ipak ne odmarališta sa 5*:
  Hoteli srednje klase i butik-hoteli mogu koštati između 40 EUR i 150 EUR po noćenju.
 • Idealno za one koji imaju viška novca:
  Luksuzni smeštaj može premašiti 200 EUR po noćenju.

Platforme za rezervacije često nude popuste, pa je mudro istražiti mogućnosti i uporediti cene pre nego što napravite rezervaciju.

Možete rezervisati povoljan smeštaj na Tajlandu OVDE.

Privlačna slika koja prikazuje udoban hotelski smeštaj, a služi kao vizualni prikaz za blog-objavu pod naslovom 'Koliko košta putovanje na Tajland?' Fotografija naglašava važnost troškova smeštaja, nudeći čitaocima uvid u kvalitet i stil smeštajnih opcija na Tajlandu, pomažući im u razumevanju troškova putovanja.

Na slici: hotelska soba
slika od: Nik Lanús@Unsplash

Hrana: Gastronomska avantura

Jedan od vrhunaca putovanja na Tajland nedvojbeno je njegova ukusna i pristupačna ulična hrana. Lokalne pijace i ulični štandovi nude razna jela, od Pad Tai (Pad Thai) do Mango Stiki Rajs (Mango Sticky Rice), po pristupačnim cenama. U proseku možete očekivati da ćete na tim mestima potrošiti između 5 i 10 EUR po obroku. Večera u restoranima ili odmaralištima može koštati više, a cene se kreću između 15 i 50 EUR po osobi, zavisno od objekta i vrste hrane koju naručite sa menija.

Lično, ja se hranim sirovom biljnom ishranom od 2012. i za mene je Tajland raj! Ako se pitate koje je to tropsko voće i povrće koje je deo moje stalne ishrane na Tajlandu, imam iznenađenje za vas.

Pogledajte moj BESPLATAN vebinar u kojem ćete naučiti sve o tropskom voću i povrću na Tajlandu što treba da znate.

Toplo vam preporučam da pogledate ovaj moj besplatan vebinar, jer bez obzira na vaš izbor ishrane, sigurno ne želite propustiti sve egzotične ukuse koji su tako obilno dostupni u ovoj zemlji bogatoj tropskim užicima.

Zanimljiva slika na kojoj je Marina sa sajta 'Putovanje na Tajland' pored živopisnog štanda sa tropskim voćem. Fotografija beleži srž lokalnih iskustava, prikazujući Marininu povezanost sa odredištem i obiljem svežeg, egzotičnog voća. Ova slika nadopunjuje sadržaj, nudeći vizualni uvid u autentične i ukusne aspekte tajlandskog putovanja, kako je prikazano na blogu ili sadržaju povezanom sa savetima za putovanje naTajland.

Na slici: 
Ja pored tropskog voća u Čiang Maiu 2023.

Prevoz: plovidba Zemljom osmeha

Kretanje po Tajlandu relativno je povoljno zahvaljujući efektnoj i pristupačnoj saobraćajnoj mreži. Tuk-tukovi i lokalni autobusi prikladne su opcije za novčanik kada su u pitanju kratke udaljenosti. Međugradski autobusi i vozovi nude ekonomično putovanje između gradova. Dostupni su i domaći letovi, a cene variraju u zavisnosti od trasa putovanja i vremenu rezervacije. Sve u svemu, troškovi prevoza mogu se kretati od 5 EUR za kratku vožnju taksijem do 70 EUR za domaći let.

Možete rezervisati povoljan prevoz na Tajlandu OVDE.

Dinamična slika koja prikazuje niz šarenih tuk-tuk taksija, simbolizujući kultni način prevoza na Tajlandu i nadopunjujući blog-objavu pod naslovom 'Koliko košta putovanje na Tajland?' Fotografija pruža vizualni prikaz lokalnih opcija prevoza, nudeći čitaocima uvid u živahnost i pristupačnost izbora prevoza na Tajlandu.

Na slici: niz tuk-tuk taksija na Tajlandu
slika od: Chris Arthus Collins@Unsplash

Aktivnosti i izleti: Usklađivanje avanture i stanja na bankovnom računu

Tajland nudi mnoštvo aktivnosti i turističkih izleta, od istraživanja drevnih hramova do obilazaka ostrva i planinarenja kroz bujne džungle. Troškovi ovih aktivnosti variraju, sa ulaznicama za popularne atrakcije u proseku između 10 i 20 EUR. Obilasci sa vodičem i turističke aktivnosti mogu koštati više, u rasponu između 30 do 100 EUR ili više, u zavisnosti od složenosti i trajanja datog programa.

Možete povoljno rezervisati aktivnosti i turističke atrakcije na Tajlandu OVDE.

Dirljiva slika koja prikazuje spokoj utočišta za slonove, nadopunjuje blog-objavu 'Koliko košta putovanje na Tajland?' Fotografija prikazuje značajan aspekt tajlandskog putovanja, prikazujući etička i obogaćujuća iskustva povezana sa posetom utočišta za slonove. Čitaocima nudi vizualni uvid u razmatranje troškova povezanih sa aktivnostima odgovornog turizma i dobrobiti životinja na Tajlandu.

Na slici: utočište slonova na Tajlandu
slika od: paveldotio@Unsplash

Sitni troškovi: Sim kartice, suveniri i slično

Ne zaboravite uzeti u obzir razne sitne troškove koji se mogu nadodati tokom vašeg putovanja. Kupovina lokalne SIM kartice za vaš telefon, kupovina suvenira i uživanje u povremenim poslasticama mogu pridoneti vašoj ukupnoj potrošnji. Ti su troškovi često lični i mogu naveliko varirati, ali izdvajanje od 10 do 20 EUR dnevno za slučajne troškove je razumna procena.

Živopisna slika koja dočarava šarm prodavnice suvenira, a služi kao vizualni prikaz za blog-objavu pod naslovom 'Koliko košta putovanje na Tajland?' Fotografija prikazuje niz jedinstvenih lokalnih predmeta, nudeći čitaocima uvid u kulturna i trgovačka iskustva na Tajlandu. Ova slika nadopunjuje sadržaj ističući potencijalne troškove povezane sa kupovinom suvenira i uspomena tokom putovanja na Tajland.

Na slici: prodavnica suvenira na Tajlandu
slika od: Kamil Molendys@Unsplash

Menjačnice i bankovne provizije: uštedite na transakcijama

Razumevanje deviznih tokova i minimalizovanje bankovnih naknada ključno je za putnike koji paze na stanje svog bankovnog računa. Koristite lokalne bankomate za podizanje gotovine i pokušajte da nabavite kreditnu karticu koja nema provizije za transakcije u inostranstvu, ako je to moguće. Izbegavajte da menjate novac na aerodrumima ili hotelima jer se obično na tim mestima nude manje povoljni uslovi konverzije valuta.

Privlačna slika sa tajlandskim novčanicama, simbolizuje financijski aspekt putovanja i nadopunjuje blog-objavu pod naslovom 'Koliko košta putovanje na Tajland?' Fotografija pruža vizualni prikaz lokalne valute - tajlandskog bata, nudeći čitaocima uvid u monetarna razmatranja i troškove povezane sa putovanjem na Tajland.

Na slici: novčanice tajlandskog bata
slika od: Abiwin Krisna@Unsplash

Saveti za putovanje na budžetu

Kako biste maksimalno iskoristili svoj budžet dok putujete Tajlandom, uzmite u obzir sledeće savete:

 1. Putovanja van sezone:
  Cene smeštaja i letova često su niže tokom meseci van najveće turističke sezone.
 2. Hranite se kao lokalci:
  Pridružite se kulturi ulične hrane kako biste dobili ukusne, a povoljne obroke i svakako posetite obilne i šarene tajlandske pijace za odlične ponude svežeg i ukusnog tropskog voća i povrća.
 3. Koristite javni prevoz:
  Taksi i privatni transferi mogu biti skupi. Birajte lokalne autobuse, vozove i tuk-tuke kako biste uštedeli na troškovima prevoza.
 4. Rezervišite smeštaj i let unapred:
  Obezbedite smeštaj i aktivnosti unapred kako biste iskoristili popuste za ranu rezervaciju.
 5. Koristite besplatne aktivnosti:
  Uživajte u brojnim besplatnim atrakcijama, poput istraživanja lokalnih pijaca, hramova i slikovitih pejzaža.

Da li imate neke dodatne ideje i savete za uštedu na putovanju? Ostavite vaše ideje u komentarima ispod.

Ilustrativna slika koja prikazuje osobu koja vrši plaćanje kreditnom karticom, simbolizuje financijske transakcije i troškove povezane sa putovanjem. Ova slika nadopunjuje blog-objavu pod naslovom 'Koliko košta putovanje na Tajland?' vizualnim predstavljanjem modernih načina plaćanja i financijskih razmatranja tokom putovanja na Tajland.

Na slici: plaćanje kreditnom karticom
slika od: Blake Wisz@Unsplash

Lično iskustvo

Moja tipična zima izgleda ovako: januar i prva polovina februara boravim u Čiang Maiu (Chiang Mai), a u drugoj polovini februara i tokom marta boravim na ostrvu Pangan (Koh Phangan). 

Iz mog iskustva, u ovom trenutku 11-ogodišnjeg prezimljavanja u tropima, mogu da kažem da obično avionska karta predstavlja najveći finansijski trošak. Uvek gledam međutim da bukiram letove ranije, uporedim cene letova za par različitih termina kako bih našla najbolji let (NE najjeftiniji, nego sa najboljim odnosnom cene i dužine leta), i naštimujem da ne letim baš na neki praznik. Ovi trikovi znaju da obezbede neku malu uštedu što se troška na letove tiče.

Smeštaj je poprilično povoljan u Čiang Maiu, dok je na Panganu znatno skuplji.

Što se hrane tiče, ja se od 2012. godine hranim svežim voćem i povrćem, tako da mogu da pričam samo u ime cena na pijacama. 

Velika pijaca Muang Mai (Mueang Mai) u Čiang Maiu je ubedljivo najpovoljnija pijaca koju sam ikada posetila, i nudi vrhunski kvalitet i veliku raznovrsnost proizvoda. 

Na Panganu su obično nešto cene hrane više, ali to je tipično za ostrva i razumljivo ako se uzme u obzir da se moraju pokriti i troškovi dostave hrane brodovima. 2023. godine međutim, bila sam izuzetno prijatno iznenađena veoma pristupačnim cenama hrane na Panganu. Ali, za svaki slučaj, uvek imajte na umu da je život na ostrvima generalno skuplji.

Uverljiva slika autorke blog-objave 'Koliko košta putovanje na Tajland?' Fotografija daje lični pečat sadržaju, omogućujući čitaocima da se povežu sa autorkom i steknu uvid u stručnost i iskustva koja oblikuju informacije prikazane u članku. Ova slika dodaje zanimljiv i ljudski element raspravi o putnim troškovima na Tajlandu.

Na slici:
Ja na ostrvu Koh Phangan, mart 2015.

Zaključak: Osmislite svoju tajlandsku avanturu na budžetu

U zaključku, troškovi putovanja na Tajland vrlo su prilagodljivi, u skladu sa različitim željama i proračunima. Raščlanjivanjem troškova na sledeće  kategorije:

 1. letovi
 2. smeštaj
 3. hrana
 4. prevoz
 5. aktivnosti
 6. sitni troškovi

možete stvoriti realan proračun koji je u skladu sa vašim stilom putovanja.

Bez obzira da li putujete u bekpeking stilu tražeći pristupačne hostele i uličnu hranu ili ste luksuzni putnik koji uživa u otmenim odmaralištima i gurmanskim restoranima, Tajland može ugostiti sve. Uz pažljivo planiranje i razmatranje svih saveta koje smo izlistali u ovoj blog objavi, možete otključati čuda Zemlje osmeha bez trošenja mnogo novca. Upustite se u povoljnu tajlandsku avanturu, gde svaki potrošeni bat (baht) vodi do nezaboravnih iskustava i uspomena koje traju celi život.

Nadam se da vam je ovaj članak bio koristan. Hvala što ste svratili na moj vebsajt.

Ako imate dodatnih komentara ili pitanja, slobodno ih ostavite u polju za komentare ispod. Rado ću odgovoriti!

I molim vas, obavezno preuzmite POKLON – nalazi se ispod – koji sam napravila za vas s’ puno ljubavi!

Preuzmite POKLON za Vas: besplatnu e-knjigu

Otkrijte čuda Tajlanda u besplatnoj e-knjigi

10 fascinantnih mesta Tajlanda

Uronite u virtualno putovanje kroz bogatu tapiseriju ove očaravajuće zemlje, dok otkrivamo legendarne znamenitosti i skrivene dragulje. Prepuna živopisnih opisa i insajderskih uvida, ova e-knjiga vaš je ultimativni vodič za istraživanje raznolikih i zadivljujućih destinacija koje Tajland čine destinacijom koju morate posetiti. Preuzmite sada ovaj poklon za vas, e-knjigu čiji sadržaj će nadahnuti vašu sledeću avanturu u Zemlji osmeha.

Vaše tajlandsko putovanje počinje ovde!

Privlačna naslovna slika za besplatnu e-knjigu '10 fascinantnih mesta Tajlanda' koja sadrži kolaž živopisnih i zadivljujućih prizora kultnih destinacija. Vizualni tizer nudi uvid u raznolike pejzaže, kulturne znamenitosti i uzbudljive atrakcije koje pokriva ova e-knjiga, mameći čitaoce da krenu na virtualno putovanje kroz fascinantna mesta Tajlanda.

Poruka vašeg domaćina

Kreatorka platforme 'Putovanje na Tajland'. Marina sa sajta 'Putovanje na Tajland' vizionar je iza ove sveobuhvatne veb stranice koja nudi besplatne savete za besprekorno planiranje putovanja na Tajland plus bezbedno rezerviranje smeštaja, aktivnosti i posete kulturnih znamenitosti Tajlanda. 'Putovanje na Tajland' je kompas za obogaćujuće iskustvo putovanja u Zemlju osmeha i svačiji izvor za stručno vođstvo i preporuke insajdera.

Dobro došli!

Zdravo! Ja sam Marina - vaš domaćin na sajtu "Putovanje na Tajland". Hvala vam što ste posetili ovu platformu za putovanja koju sam kreirala s' puno ljubavi i u želji da pomognem svim ljubiteljima putovanja poput vas, da posete, pa čak možda poput mene, provedu zime u čarobnoj kraljevini Tajland. Dobrodošli. Uživajte u planiranju i rezervaciji vašeg putovanja. Srećan put!

1 thought on “Koliko košta putovanje na Tajland?”

 1. Ooo draga Marina hvala najlepše od ❤️ oduševilo me ovako detaljno iznošenje pogodnosti za putovanje na Tajland 🙏💞🙏 Nisam nikada bila, a tako bih volela i misleno sam tamo po Vašoj lepoj priči 😍 Hvala još jednom neizmerno na Vašim poklonima i blagozlovima 🙏❤️🙏🥰🙏🧚‍♂️🙏

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Related Post

Verified by MonsterInsights